OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1976 yılında Okul Yaptırma Derneği tarafından yaptırılmış, beş derslik ve yüz yirmi öğrenciyle eğitim ve öğretime başlamıştır.Adını kurulduğu bölgeden alarak GECEKONDU BÖLGESİ İLKOKULU olarak beş derslikle eğitim ve öğretime başlayan okulumuza, Okul Yaptırma Derneğince 7 derslik eklenerek 12 derslik olmuş, 1979 yılının ÇOCUK YILI olması nedeniyle, yaşamını elim bir deniz kazası sonucu yitiren Serdar Aksun adının verilmesi uygun bulunmuştur.Mahallenin sürekli göç alması ve nüfusunun artması nedeniyle 1996 yılında 32 derslikli yeni ek binası inşa edilmiştir.2010 yılında okulumuz depreme karşı güçlendirme programı kapsamında güçlendirilip yenilenmiştir.2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İtibariyle 35 İlkokul şubesi 1 Özel Eğitim sınıfı olmak üzere 36 şubede eğitim-öğretim devam etmektedir.Okulumuzu Şehit Öğretmenler Orta Okulu ile sabahçı/öğlenci olarak kullanmaktayız.Şehit Öğretmenler Orta Okulunun bina yapım çalışmaları devam etmekte olup,bina tamamlandığında okulumuzda tekli -tam gün eğitime geçilecektir.

07.12.2023 129